Bankovní instrumenty k zajištění komerčních rizik v mezinárodním obchodu - Kurčová, Karolína; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Vlčková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá bankovními zajišťovacími instrumenty - dokumentárním akreditivem, bankovní zárukou a směnečným avalem. Cílem práce je poskytnout ucelený pohled na tyto instrumenty. Pro využití v oblasti zahraničního obchodu hraje významnou roli jejich úprava Mezinárodní obchodní komorou v Paříži, proto se práce zaměřuje na rozbor a význam těchto pravidel - u dokumentárního akreditivu zejména na porovnání nové revize UCP 600 s předchozí verzí, v případě bankovní záruky pak na nedostatky URDG vůči pravidlům akreditivním a jejich připravovanou revizi.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses