Ochrana hospodářské soutěže v evropském právu - Hálková, Lenka (2008)
Práce se zabývá systémem ochrany hospodářské soutěže platným v právu Evropského společenství. Konkrétně se zaměřuje na zakázané kartelové dohody, tj. dohody soutěžitelů, rozhodnutí sdružení podniků a jednání ve vzájemné shodě. Zohledňuje historický vývoj této právní oblasti a soustředí se na změny přijaté při její nedávné modernizaci. Zabývá se výkladem a aplikací předmětné právní úpravy, hodnotí provedenou reformu.