Ochrana hospodářské soutěže v evropském právu - Hálková, Lenka; Pavlok, Jan; Juppa, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá systémem ochrany hospodářské soutěže platným v právu Evropského společenství. Konkrétně se zaměřuje na zakázané kartelové dohody, tj. dohody soutěžitelů, rozhodnutí sdružení podniků a jednání ve vzájemné shodě. Zohledňuje historický vývoj této právní oblasti a soustředí se na změny přijaté při její nedávné modernizaci. Zabývá se výkladem a aplikací předmětné právní úpravy, hodnotí provedenou reformu.
Vedoucí práce: Jan Pavlok
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; hospodářská soutěž; právo; diplomové práce; competition; law; master's theses