Světový rybolov - vývoj a postavení ve světové ekonomice - Pacovská, Markéta (2007)
Práce se zabývá problematikou rybolovného odvětví se zaměřením na jeho ekonomické aspekty. Jsou zde analyzovány hlavní makroregiony světového rybolovu, zejména pak jejich produkce ryb a rybích výrobků, mezinárodní obchod s rybami a přínos rybolovu pro jednotlivé oblasti. Pozornost je v této souvislosti věnována též dopadům komerčního rybolovu na ekosystém moře a ubývání rybích zásob.