Světový rybolov - vývoj a postavení ve světové ekonomice - Pacovská, Markéta; Hitzgerová, Gabriela, 1944-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá problematikou rybolovného odvětví se zaměřením na jeho ekonomické aspekty. Jsou zde analyzovány hlavní makroregiony světového rybolovu, zejména pak jejich produkce ryb a rybích výrobků, mezinárodní obchod s rybami a přínos rybolovu pro jednotlivé oblasti. Pozornost je v této souvislosti věnována též dopadům komerčního rybolovu na ekosystém moře a ubývání rybích zásob.
Vedoucí práce: Gabriela Hitzgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses