Evropský průmysl v globální konkurenci - Kadlecová, Eva (2008)
Práce se zabývá budoucností evropského průmyslu v širším kontextu. Analyzuje výzvy, kterým bude Evropa, evropské průmysly a Evropané muset v budoucnu čelit. Práce se dále zabývá konkurenceschopností Evropy, a to především ve srovnání s USA, způsoby, jakým může Evropa svou konkurenceschopnost zvýšit, a v neposlední řadě identifikuje unikátní konkurenční výhody Evropy, resp. evropského průmyslu.