Analýza nezaměstnanosti na Mostecku - Němcová, Veronika; Němec, Otakar; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Hlavním tématem DP je analýza nezaměstnanosti na Mostecku. Nezaměstnanost autorka nastiňuje jako ekonomický, ale také sociální a psychologický problém. Praktická část je zaměřena na nezaměstnanost v ČR, na Mostecku a především na jednu z nejproblémovajších skupin na trhu práce - Romy. Autorka se věnuje příčinám jejich obrovské nezaměstnanosti, dále institucím, které pomáhají Romům v začlenění na trh práce, vzdělávacím organizacím a v neposlední řadě také programům, které jsou financovány ze státního rozpočtu či z fondů EU a jejichž hlavním cílem je zvýšit vzdělanost a zaměstnanost romského obyvatelstva v rámci ČR.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses