Slavonicko - přeshraniční spolupráce v oblasti cestovního ruchu - Nováková, Barbora; Netková, Jarmila; Hnátová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá tématem přeshraniční spolupráce v cestovním ruchu v oblasti česko-rakouského pohraničí. Úvodní kapitoly se zabývají cestovním ruchem obecně - formy, druhy, předpoklady rozvoje. Dále se pak řeší problematika regionální politiky. Charakteristika česko-rakouského příhraničního regionu. Následuje kapitola týkající se Euroregionů. Dále je popsána historie česko-moravsko-rakouských vztahů. Přeshraniční spolupráce ? spolky, postavení krajů. Atraktivity v území. Doporučení pro rozvoj cestovního ruchu v příhraničním regionu. Výsledky dotazníkového šetření ? povědomí o Slavonicku a dotazník pro návštěvníky Slavonic. Statistické údaje ? CR v ČR 2007. Nakonec - zhodnocení situace a SWOT analýza česko-rakouského příhraničního regionu.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses