Občanské války v současné subsaharské Africe - Kopecká, Anna (2008)
Práce se zabývá analýzou občanských válek v současné subsaharské Africe. Zaměřuje se na definování jejich příčin a následků, popis vybraných válek a v závěru shrnuje možná východiska a překážky demokratizace Afriky.