Systémy elektronického celního řízení Evropské unie se zaměřením na elektronický vývoz - Zlámalová, Eva; Novák, Radek, 1960-; Uhlíř, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Práce se zabývá problematikou elektronického celního řízení (tzv. programem e-Customs) v Evropské unii. Popisuje proces zavádění elektronických celních systémů v Evropské unii a hodnotí cíle, jež si EU stanovila. Podrobněji se věnuje práve zavedenému systému e-Vývoz v České republice a analyzuje úspěchy a neúspěchy tohoto zavedení z pohledu celních deklarantů a Generálního ředitelství cel.
Vedoucí práce: Radek Novák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; celní řízení; diplomové práce; customs procedure; master's theses