Nejméně rozvinuté země a jejich zapojení do mezinárodních ekonomických vztahů - Vojvodíková, Naďa (2008)
Práce je věnována problematice zapojení nejméně rozvinutých zemí do mezinárodních ekonomických vztahů. První část seznamuje čtenáře s touto skupinou zemí a kritérii, která jsou používána pro určování statutu nejméně rozvinuté země. Druhá část se věnuje zapojení těchto zemí do mezinárodního obchodu a alternativám vůči jeho současným pravidlům - Fair Tradu a mikrofinancování. Závěrečná část je zaměřena na zapojení těchto zemí do mezinárodních finančních vztahů. Soustředí se na přímé zahraniční investice proudící do a z těchto zemí, jejich vliv na ekonomiku a bariéry, které před investory v těchto zemích stojí. Věnuje se též problematice zadluženosti a snahám o její řešení.