Nejméně rozvinuté země a jejich zapojení do mezinárodních ekonomických vztahů - Vojvodíková, Naďa; Adamcová, Lenka; Harmáček, Jaromír, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce je věnována problematice zapojení nejméně rozvinutých zemí do mezinárodních ekonomických vztahů. První část seznamuje čtenáře s touto skupinou zemí a kritérii, která jsou používána pro určování statutu nejméně rozvinuté země. Druhá část se věnuje zapojení těchto zemí do mezinárodního obchodu a alternativám vůči jeho současným pravidlům - Fair Tradu a mikrofinancování. Závěrečná část je zaměřena na zapojení těchto zemí do mezinárodních finančních vztahů. Soustředí se na přímé zahraniční investice proudící do a z těchto zemí, jejich vliv na ekonomiku a bariéry, které před investory v těchto zemích stojí. Věnuje se též problematice zadluženosti a snahám o její řešení.
Vedoucí práce: Lenka Adamcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; zadluženost; diplomové práce; debt; master's theses