Nástroje pro návrh webového uživatelského rozhraní pro koncové uživatele - Vadlejch, Petr (2008)
Cílem této práce je seznámit čtenáře z široké veřejnosti s nástroji pro návrh a tvorbu webového uživatelského rozhraní bez užití programování. Práce je rozdělena do několika kapitol, které se postupně věnují teoretickému i praktickému popisu vybraných nástrojů dle specifik jejich účelu. Jsou rozlišeny aplikace pro grafický návrh, návrh struktury, návrh prototypu webového uživatelského rozhraní, dále nástroje pro finální tvorbu jako jsou vizuálně založené aplikace WYSIWYG či nástroje kombinující vizuální úpravu a možnost revize kódu. V kategoriích jsou předvedeny vždy tři nástroje a v závěru jsou dle vybraných kritérií hodnoceny. Hodnocení vychází z praktických zkušeností a testování nástrojů.