Perspektiva hospodářských vztahů ČR s Tureckem - Wachtl, Jiří (2008)
Tato diplomová práce zkoumá, zda a jak velký potenciál představuje Turecko pro ČR z hlediska vzájemné obchodní výměny. Poskytuje základní informace o Turecku, jeho ekonomickou charakteristiku, zahraniční obchod země a hlavně specifika tureckého trhu pro české exportéry a exportní příložitosti. Tyto analýzy doplňuje analýza tureckého kulturního prostředí a obchodní etikety.