Kurzová politika České republiky na cestě do eurozóny - Rusá, Kateřina; Plchová, Božena, 1936-; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato diplomová práce se zabývá vstupem České republiky do eurozóny, jeho možnými přínosy a riziky. Je věnována také konvergenci úrovně české ekonomiky k úrovni ekonomik evropských. Klíčovou otázkou je stupeň připravenosti České republiky na přijetí eura za svou měnu a na vzdání se své autonomní monetární politiky. Práce obsahuje analýzu závislosti českého exportu a importu na kurzu české koruny. Okrajově je práce věnována také samotnému vývoji kurzu české koruny.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses