Finanční analýza (metody) - Kohout, Pavel (2008)
Tato diplomová práce na téma Finanční analýza (metody) se zabývá aplikací vybraných metod finanční analýzy na konkrétní podnik. Důležitou součástí je interpretace výsledků metod a porovnání s běžnými hodnotami v oboru. Na tomto základě je potom zhodnoceno celkové finanční hospodaření společnosti. Vybraným podnikem je leader na českém trhu s lihovinami, společnost STOCK Plzeň a. s. Z aplikovaných metod jmenujme například horizontální a vertikální analýzu, poměrové ukazatele, atd. a dále potom metody komplexního hodnocení jako metoda vědecké Schmalenbachovy společnosti, IN indey, Altmanův model a další. Součástí práce je také shrnutí aplikace těchto metod na zvolený podnik. Z výsledků analýzy vyplývá dobré finanční zdraví společnosti STOCK Plzeň a. s.