Zvláštnosti podnikatelského prostředí francouzského regionu Languedoc-Roussillon - Tůmová, Monika (2008)
Svou diplomovou práci bych věnovala českým obchodníkům a firmám, kteří mají zájem podnikat v jihofrancouzském regionu Languedoc-Roussillon. Mým cílem bylo podat komplexní a strukturovanou studii o tomto regionu. Ačkoli ekonomické ukazatelé řadí region mezi podprůměrné ve srovnání s ostatními francouzskými regiony, existuje zde určitý potenciál i pro Českou republiku, neboť vzájemná spolupráce není zcela vyčerpaná. V závěru práce jsem uvedla konkrétní možnosti navázání spolupráce jako jsou francouzsko-český ekonomický rok 6/2008-7/2009, tzv. Journées pays, partnerství svazu měst a obcí a v rámci decentralizované spolupráce spojování podniků do klastrů.