Zvláštnosti podnikatelského prostředí francouzského regionu Languedoc-Roussillon - Tůmová, Monika; Gullová, Soňa, 1954-; Jelen, Valentin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Svou diplomovou práci bych věnovala českým obchodníkům a firmám, kteří mají zájem podnikat v jihofrancouzském regionu Languedoc-Roussillon. Mým cílem bylo podat komplexní a strukturovanou studii o tomto regionu. Ačkoli ekonomické ukazatelé řadí region mezi podprůměrné ve srovnání s ostatními francouzskými regiony, existuje zde určitý potenciál i pro Českou republiku, neboť vzájemná spolupráce není zcela vyčerpaná. V závěru práce jsem uvedla konkrétní možnosti navázání spolupráce jako jsou francouzsko-český ekonomický rok 6/2008-7/2009, tzv. Journées pays, partnerství svazu měst a obcí a v rámci decentralizované spolupráce spojování podniků do klastrů.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses