Zvláštnosti podnikání v multimodální dopravě, její benefity - Nachmüllerová, Kamila; Eisler, Jan, 1947-; Novotný, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce popisuje oblast podnikání v nákladní multimodální přepravě s užším zaměřením na přepravu produktů potravinářské kvality. V teoretické části jsou uvedeny obecné informace o tomto druhu přepravy. V praktické části, na příkladu konkrétní přepravní firmy byla provedena analýza podnikatelských příležitostí na českém trhu, segmentace zákazníků a analýza konkurence v oboru. Nezbytnou součástí rozboru je i analýza odvětví jako takového. Důležitou částí diplomové práce je kapitola č. 6.5, která identifikuje nejdůležitější kritéria rozhodování zákazníků při výběru přepravní firmy a definuje hlavní kritéria dopravní firmy při výběru zákazníků. Dále je klíčová celá kapitola 8, která poukazuje na výhody, užitek a jiné benefity multimodální přepravy zboží a mohla by být určitým vodítkem pro zákazníky při rozhodování o výběru přepravní firmy.
Vedoucí práce: Jan Eisler
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses