Analýza a návrh vizuální i obsahové stránky informací určených návštěvníkům ZOO Olomouc - Škráčková, Vendula; Horný, Stanislav, 1955-; Vilím, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato diplomová práce se věnuje informacím předkládaných návštěvníkům ZOO Olomouc. V teoretické části je nastíněn význam informace v dnešním světe, vliv informovanosti na chování jedince, druhá část se zaměřuje na vizuální komunikaci firem, hlavní pozornost je zaměřena na problematiku loga. Praktická část analyzuje informace určené návštěvníkům ZOO Olomouc, nejprve se problematikou zabývá z hlediska obsahové stránky, poté je rozebírána jejich vizuální stránka. Obě analýzy jsou doplněny rámcovými i konkrétními návrhy na změny, které jsou v závěru praktické části shrnuty. Přestože práce řeší konkrétní příklad, je možné ji pokládat za obecný návod pro řešení obdobných situací.
Vedoucí práce: Stanislav Horný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses