Srovnání komerčních BI nástrojů s nástroji Open Source - Válek, Jan; Novotný, Ota, 1971-; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem této práce je porovnání komerčních business intelligence nástrojů s nástroji Open Source v procesu implementace BI řešení ve střední firmě. V práci jsou porovnávány komerční aplikace Oracle (http://www.oracle.com) ? Oracle Warehouse Builder, Oracle Discoverer a Open Source nástroje z projektu Pentaho (http://www.pentaho.com) ? Kettle, Cube Designer a BI Platforma. Hodnocení obou systémů probíhá na základě předem definovaných metrik. Práce kromě popisu realizace obou řešení a jejich vzájemného porovnání také dává odpověď na zcela zásadní otázku, zda může Open Source řešení konkurovat tomu komerčnímu. Dalším přínosem je návrh modifikovatelného a znovupoužitelného stromu metrik, který je k hodnocení systémů použit.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; metrika; Oracle (databázový systém); business intelligence; diplomové práce; versification; Oracle (database system); business intelligence; master's theses