Postavení Brazílie v mezinárodním obchodu - Žánová, Veronika; Gullová, Soňa, 1954-; Jelen, Valentin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Brazílie je regionální velmocí Jižní Ameriky a brazilské společnosti začínají být úspěšnými i vně federální hranice. Smlouvy z Tordesillas (1492) a z Madridu (1750) oddělily toto území od zbytku kontinentu a položily tak základy k jeho diferenciaci, a to ve všech ohledech: v jazyce, kultuře, historii, současné pozici ve světové ekonomice i v předpovědích o budoucím vývoji. Spolu s Indií, Čínou a Ruskem je zařazena do skupiny nejrychleji rostoucích ekonomik světa (BRIC´s). Faktem ovšem také je, že Brazílie není poprvé označena za perspektivní ekonomiku s růžovou budoucností.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; obchodní politika; zahraniční obchod; obchodní bilance; Brazílie; diplomové práce; commercial policy; foreign trade; balance of trade; Brasil; master's theses