Systém rozpočtů a jeho využití v řízení podniku (se zvláštním zřetelem na hotelnictví) - Seppová, Jana (2008)
Diplomová práce se zaměřuje na jedno z nejvíce se rozvíjejících odvětví a to cestovní ruch a hotelnictví.Hlavním tématem práce je hodnotové řízení a systém plánů a rozpočtů v pražském hotelu. Práce je členěna do třech částí. První část je věnována teoretickému vymezení celého systému. Druhá část je zaměřena na historický vývoj cestovního ruchu a hotelnictví u nás. Poslední část tvoří praktická studie ve vybraném hotelu.