Firemní kultura zahraniční společnosti v českém kulturním prostředí - Kleckerová, Lucie (2008)
Diplomová práce se zabývá vztahem mezi národní kulturou a kulturou podniku. Autorka si pro porovnání vybrala společnosti s mateřskou firmou v USA resp. ve Francii. Ty jsou v práci stručně popsány a následně zanalyzovány a srovnány mezi sebou právě z hlediska firemní kultury. Autorka se zaměřila na adaptaci politiky firmy v české kulturní prostředí.