Sociální a ekonomická analýza rozvoje okresu České Budějovice se zaměřením na oblast Novohradska - Tunková, Blanka (2008)
Diplomová práce se zabývá sociální a ekonomickou analýzou rozvoje okresu České Budějovice, kdy hlavní pozornost směřuji na okrajovou část tohoto okresu ? na Novohradsko. Po úvodní kapitole věnované teoretickým východiskům práce, následují již zcela praktické části práce. V nich se postupně věnuji základní charakteristice oblasti, obyvatelstvu, místní ekonomice, infrastruktuře a cestovnímu ruchu, který považuji za rozhodující faktor rozvoje tohoto území. Na základě zjištěných poznatků je v poslední části vypracována SWOT analýza, která shrnuje silné a slabé stránky a poukazuje na možné příležitosti a hrozby v dalším rozvoji území.