Sociální a ekonomická analýza rozvoje okresu České Budějovice se zaměřením na oblast Novohradska - Tunková, Blanka; Heřmanová, Eva, 1959-; Slepička, Alois, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce se zabývá sociální a ekonomickou analýzou rozvoje okresu České Budějovice, kdy hlavní pozornost směřuji na okrajovou část tohoto okresu ? na Novohradsko. Po úvodní kapitole věnované teoretickým východiskům práce, následují již zcela praktické části práce. V nich se postupně věnuji základní charakteristice oblasti, obyvatelstvu, místní ekonomice, infrastruktuře a cestovnímu ruchu, který považuji za rozhodující faktor rozvoje tohoto území. Na základě zjištěných poznatků je v poslední části vypracována SWOT analýza, která shrnuje silné a slabé stránky a poukazuje na možné příležitosti a hrozby v dalším rozvoji území.
Vedoucí práce: Eva Heřmanová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; přeshraniční spolupráce; cestovní ruch; regionální rozvoj; diplomové práce; transborder cooperation; tourism; regional development; master's theses