Určení hodnoty společnosti Škoda Auto, a. s. - Svoboda, Milan; Kislingerová, Eva, 1950-; Scholleová, Hana, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce se zabývá stanovením hodnoty společnosti Škoda Auto, a. s. k datu 29. 2. 2008 na základě metody diskontovaných cash flow ve variantě volných peněžních toků do firmy (FCFF). Východiskem je porovnání hodnoty podniku s hodnotami tržních kapitalizací předních světových automobilových výrobců a především stanovení podílu hodnoty Škoda Auto, a. s. na hodnotě tržní kapitalizace mateřské Volkswagen. Mimo jiné práce obsahuje finanční analýzu společnosti a zhodnocení situace v odvětví automobilového průmyslu ve světovém měřítku.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses