Webové aplikační frameworky pro rychlý vývoj aplikací - Válek, Ondřej; Pavlíček, Luboš; Kotas, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Práce se zabývá frameworky pro rychlý vývoj webových aplikací. Je určena především vývojářům, kteří vybírají framework pro svůj nový projekt nebo se zajímají o nové možnosti tvorby webových aplikací. Analyzuje pojmy a principy, na kterých frameworky staví. Dále určuje základní vlastnosti, jimiž se vyznačují frameworky určené pro rychlý vývoj webových aplikací. Definuje sadu srovnávacích kritérií, která jsou následně použita při hodnocení dvou vybraných frameworků ? Ruby on Rails a CakePHP. Praktická část popisuje implementaci referenční aplikace s použitím obou frameworků. Závěr práce odvozuje ze získaných poznatků, pro jaké aplikace jsou tyto frameworky vhodné.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses