Velká hospodářská krize a její vliv na ekonomiku Československa - Procházka, Martin; Váňa, Daniel; Tajovský, Ladislav, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce pojednává o hospodářském a politickém vývoji Československa v období krize v letech 1929-1936. V práci budou popsány události dle jednotlivých sektorů národního hospodářství, zejména pak v průmyslu, zemědělství a mezinárodním obchodě. Sociální situace bude vysvětlena z pohledu vývoje nezaměstnanosti a finančního sektoru. Cílem práce je analyzovat rozdílnosti dopadů Velké hospodářské krize na jednotlivé oblasti československého hospodářství. Zároveň bude zohledněn i vliv politické situace. Rozebrány budou zejména výsledky parlamentních voleb (1929 a 1934) a vliv státních zásahů na ekonomiku.
Vedoucí práce: Daniel Váňa
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses