Obchodní a kulturní zvláštnosti Kypru - Mičánková, Kateřina (2008)
Práce se zabývá kulturními a obchodními zvláštnostmi Kypru, zaměřuje se především na Kyperskou republiku. Shrnuje jednak kulturní a obchodní specifika, zvláštnosti při obchodním jednání, možnosti vstupu na kyperský trh, ale je v ní uvedena rovněž ekonomická a politická situace na ostrově a zahraniční obchod, což jsou témata důležitá pro získání uceleného přehledu. Z malé části se zabývá i situací v turecké části ostrova a je zde popsána historie a současnost kyperského konfliktu, který rozdělil ostrov na dvě části.