Požadavky zahraniční mateřské společnosti na výkaznictví dceřiné společnosti v České republice - Ševčíková, Zuzana (2008)
Práce pojednává o požadavcích francouzské mateřské společnosti na výkaznictví dceřiné společnosti se sídlem v České republice, především v oblasti výsledovky a rozvahy. Práce je založena na výkaznictví skupiny THOMSON. Cílem diplomové práce je poskytnout ucelený náhled na formu vykazování lokální účetní jednotky. Závěr diplomové práce je věnován celosvětovému procesu harmonizace účetnictví a harmonizaci účetníctví z pohledu Evropské unie.