Požadavky zahraniční mateřské společnosti na výkaznictví dceřiné společnosti v České republice - Ševčíková, Zuzana; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Ištvánfyová, Jana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce pojednává o požadavcích francouzské mateřské společnosti na výkaznictví dceřiné společnosti se sídlem v České republice, především v oblasti výsledovky a rozvahy. Práce je založena na výkaznictví skupiny THOMSON. Cílem diplomové práce je poskytnout ucelený náhled na formu vykazování lokální účetní jednotky. Závěr diplomové práce je věnován celosvětovému procesu harmonizace účetnictví a harmonizaci účetníctví z pohledu Evropské unie.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; harmonizace účetnictví; diplomové práce; harmonization of accounting; master's theses