Finančná analýza spoločnosti VR Group, a.s. - Masaryková, Katarína (2008)
Táto práca sa zaoberá metódami finančnej analýzy a posúdením finančného zdravia a výkonnosti podniku. Analyzovanou spoločnosťou je spoločnosť VR Group, a.s. a jej vývoj v období 2001 až 2006. V rámci práce je spracovaná horizontálna a vertikálna analýza účtovných výkazov, analýza pomerových ukazovateľov, komplexné zhodnotenie finančného zdravia prostredníctvom Altmanovej rovnice. V neposlednom rade je výkonnosť spoločnosti posúdená na základe hodnotového ukazovateľa EVA. Analýza je uskutočnená z pohľadu externého užívateľa.