Finančná analýza spoločnosti VR Group, a.s. - Masaryková, Katarína; Valach, Josef, 1933-2025; Hruboň, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Táto práca sa zaoberá metódami finančnej analýzy a posúdením finančného zdravia a výkonnosti podniku. Analyzovanou spoločnosťou je spoločnosť VR Group, a.s. a jej vývoj v období 2001 až 2006. V rámci práce je spracovaná horizontálna a vertikálna analýza účtovných výkazov, analýza pomerových ukazovateľov, komplexné zhodnotenie finančného zdravia prostredníctvom Altmanovej rovnice. V neposlednom rade je výkonnosť spoločnosti posúdená na základe hodnotového ukazovateľa EVA. Analýza je uskutočnená z pohľadu externého užívateľa.
Vedoucí práce: Josef Valach
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses