Národní Lisabonský program ČR (2005-2008) ve světle reformované Lisabonské strategie - Marek, Miroslav (2008)
Tato práce se zabývá otázkou konceptu Lisabonské strategie. V práci je představena její původní podoba z roku 2000, hodnocení úspěšnosti za první polovinu období a dále její reforma v roce 2005. V praktické části je analyzován Národní program reforem České republiky. Stěžejní část analytické části spočívá v seznámení se s reformními kroky české vlády v souvislosti s NRP ČR s důrazem na stabilizaci stavu veřejných financí.