Ocenění společnosti Softica, a.s. - Svobodová, Kateřina (2008)
Cílem diplomové práce "Ocenění společnosti Softica, a.s." je zjištění tržní hodnoty podniku pro jeho vlastníky. V teoretické části je vysvětlen pojem hodnota podniku, jsou přiblíženy metody a postup oceňování podniku. Praktická část je zaměřena na vlastní výpočet hodnoty podniku. Výpočtu předchází popis podniku, strategická a finanční analýza, SWOT analýza. Pro výpočet hodnoty podniku je použita výnosová metoda DCF ve variantě FCFE.