Ocenění společnosti Softica, a.s. - Svobodová, Kateřina; Scholleová, Hana, 1964-; Cimický, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem diplomové práce "Ocenění společnosti Softica, a.s." je zjištění tržní hodnoty podniku pro jeho vlastníky. V teoretické části je vysvětlen pojem hodnota podniku, jsou přiblíženy metody a postup oceňování podniku. Praktická část je zaměřena na vlastní výpočet hodnoty podniku. Výpočtu předchází popis podniku, strategická a finanční analýza, SWOT analýza. Pro výpočet hodnoty podniku je použita výnosová metoda DCF ve variantě FCFE.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses