Projekty spolufinancované z evropských fondů - případová studie - Stehlíková, Jana (2008)
Práce se zabývá aktuální problematikou v souvislosti se sociální politikou, jejími počátky, vývojem a současnými tendencemi. Dále charakterizuje základní dokumenty sociální politiky a klíčové principy Evropské strategie zaměstnanosti. Praktická část je zaměřena na jeden z programů spolufinancovaných z evropských fondů, konkrétně z Evropského sociálního fondu. Program Iniciativy Společenství EQUAL implementovaný v ČR se prostřednictvím vytvořených partnerství snaží nalézt a vyvinout inovativní nástroje boje proti diskriminaci na trhu práce. Cílem práce je zhodnocení tohoto programu, jeho implementace a následná realizace a v neposlední řadě také identifikování námětů a možných prostorů pro efektivnější spolupráci zainteresovaných subjektů za účelem dosažení cílů programu.