Lisabonská strategie a problémy jejího naplňování v České republice - Nováčková, Eliška; Klvačová, Eva, 1943-2010; Malý, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce pojednává o problému konkurenceschopnosti Evropské unie, který nabyl na důležitosti především v průběhu devadesátých let. Popisuje okolnosti vzniku Lisabonské strategie, nejkomplexnějšího programu reforem zaměřeného na růst konkurenceschopnosti EU, revizi Lisabonské strategie v jejím poločase a zapojení České republiky do jejího plnění. Ve svém závěru se zabývá cílem Lisabonské strategie předehnat ve výkonnosti USA a polemizuje o relevanci měření konkurenceschopnosti světových regionů.
Vedoucí práce: Eva Klvačová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses