E-Government ve vybraných státech Evropy - Panec, Josef (2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou e-Governmentu, neboli elektronické veřejné správy v České republice, Evropské unii a ve vybraných státech. Nejprve se věnuje základní charakteristice uvedené problematiky a souvisejících termínů, jeho přínosům a rizikům. Následně dochází k přiblížení vývoje v Evropské unii. Jak v jejích politikách v daném odvětví, tak v jednotlivých programech a projektech, jenž služby e- Governmentu podporují. V závěrečné části práce dochází ke srovnání jednotlivých vybraných států Evropy v oblasti kvality služeb e-Governmentu.