Nedostatky a chyby informační etiky v ČR - Světlík, Aleš; Toman, Prokop, 1942-; Lohr, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Hlavním cílem této práce bylo nalezení řešení problémů, které vznikají jako důsledek porušování norem informační etiky v České republice. Toto hledání umožnilo naplnění dalších cílů, zejména porozumění současné situaci a nalezení vzájemných vztahů informační a obecné etiky. Důsledné studium a popis v prvních dvou částech práce přispěly k získání obecného etického povědomí. Na jeho základě bylo možné hodnotit jednotlivé kauzy popsané v třetí části a nalézat konkrétní řešení. Analýza těchto kauz zároveň vedla ke stanovení konečného řešení. Jeho podstata spočívá v nutnosti zavedení intenzivního a důsledného vzdělávání v oblasti informační etiky, zejména naši mladou generaci.
Vedoucí práce: Prokop Toman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses