Vztah funkcí interního a externího auditu ve výrobním podniku a v podniku poskytujícím služby - Nováková, Lenka; Králíček, Vladimír, 1952-; Soukupová, Dana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Diplomová práce srovnává interní a externí audit. V prvních kapitolách jsou obsaženy definice, vývoj a profesní profil. Dále se zmiňuji o etickém kodexu a popisuji postup provádění obou druhů auditu. Praktickou část jsem zaměřila na podniky Škoda Auto, a.s. a Accenture. S rostoucí velikostí podniku, která byla měřena počtem zaměstnanců, obratem a hodnotou užívaného majetku, se zvyšovalo riziko omylů a podvodů. Proto bylo vyžadováno, aby správnost účetnictví byla vedena vedle nezávislého externího posuzování také interními auditory. Většina podnikatelů se během své práce setká s problematikou auditu a to jednak při uspokojování požadavků legislativy a dále při řízení podnikatelského procesu. Společnou vlastností každého auditu je nezávislost. Za nezávislost se v této oblasti považuje buď nezávislá osoba ? auditor a nebo nezávislost na auditované činnosti. Klíčová slova audit, interní audit, externí audit, etický kodex, controlling, outsourcing, zákon Sarbanes-Oxley
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; controlling; audit; diplomové práce; controlling; auditing; master's theses