Sémantické webové služby - Horáková, Markéta (2008)
Práce seznamuje pokročilejší uživatele webu s principy sémantického webu a s technologiemi webových služeb. Také uvádí možnosti budoucího vývoje webových služeb směrem k sémantickým webovým službám. Text je rozdělen do tří hlavních částí. První část pojednává o sémantickém webu, jeho hlavních principech a technologiích pro jeho realizaci. Také se zmiňuje o možnostech využití těchto technologií. Druhá část se zabývá webovými službami. Seznamuje čtenáře se standardy, na kterých jsou webové služby založeny, a zabývá se i způsoby jejich uplatnění v praxi. Poslední část pojednává o sémantických webových službách, které využívají obou technologií popisovaných v předchozích částech. Uvádí možné výhody kombinace těchto technologií a několik návrhů takového řešení.