Správa (Corporate Governance) českých společností - Hájek, Ondřej (2008)
Práce popisuje vědní obor Správa společností (Corporate Governance). Zaměřuje se na historický vývoj a vysvětlení jednotlivých teorií správy společností. Druhá část práce je zaměřena na českou správu společností. Popisuje systém správy uplatňovaný v českých akciových společnostech a rozebírá jednotlivé nástroje správy.