Zvláštnosti podnikatelského prostředí, obchodní a kulturní zvyklosti Kostarika - Čekalová, Petra (2008)
Práce analyzuje podnikatelské prostředí Kostariky a posuzuje jeho výhody a nevýhody z pohledu zahraničního podnikatele, který chce vstoupit na kostarický trh. Po seznámení čtenáře se základními údaji o Kostarice jsou podrobně rozebrány jednotlivé složky podnikatelského prostředí, tedy prostředí politické a právní, ekonomické, sociální a kulturní a technologické. Součástí práce je dotazník, který zkoumá kulturní a obchodní etiketu při vyjednávání s kostarickými obchodními partnery.