Zvláštnosti podnikatelského prostředí, obchodní a kulturní zvyklosti Kostarika - Čekalová, Petra; Gullová, Soňa, 1954-; Horáková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce analyzuje podnikatelské prostředí Kostariky a posuzuje jeho výhody a nevýhody z pohledu zahraničního podnikatele, který chce vstoupit na kostarický trh. Po seznámení čtenáře se základními údaji o Kostarice jsou podrobně rozebrány jednotlivé složky podnikatelského prostředí, tedy prostředí politické a právní, ekonomické, sociální a kulturní a technologické. Součástí práce je dotazník, který zkoumá kulturní a obchodní etiketu při vyjednávání s kostarickými obchodními partnery.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; trh práce; obchodní jednání; mezinárodní obchod; Kostarika; diplomové práce; labor market; negotiation in business; international trade; Costa Rica; master's theses