Kroky a prostředky pro založení e-shopu se sportovním oblečením v ČR - Kroupa, Michal (2009)
Hlavním cílem této práce je nalézt vhodnou hostingovou variantu pro provoz e-shopu. Zprvu půjde o popis hostingu a jeho klasifikaci. V další kapitole budou popsány požadavky pro provoz velkého e-shopu s širokým spektrem sortimentu. Vhodná varianta hostingového řešení pro tento e-shop bude vybrána na základě srovnání produktů vybraných hostingových firem, které působí na území České republiky. Všechny požadavky budou hodnoceny body v závislosti na kvalitě. Varianta s nejvyšší hodnotu indexu úspěšnosti (největší aritmetický průměr ze všech požadavků) bude zvolena tou pravou pro provoz eshopu. Za předpokladu dvou a více stejných variant se shodným indexem úspěšnosti budou tyto varianty srovnány na základě charakteristik požadavků.