Analýza využití mužů a žen v reklamě - Slezáková, Lucie; Zamazalová, Marcela; Vondrák, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce se zabývá analýzou využití mužů a žen v tištěných inzerátech lifestylových magazínů pro muže a pro ženy. V práci je použita obsahová analýza tištěných reklam a individuální interview s vybranými respondenty. Středem zájmu obsahové analýzy je, jakým způsobem lifestylové magazíny využívají mužských a ženských postav v reklamách. Individuální rozhovory jsou zaměřeny na to, jak se jednotliví respondenti staví k mužským a ženským rolím. Práce se dále věnuje otázce, zda reklama lifestylových magazínů má vliv na názory respondentů. Výsledky obou výzkumů jsou konfrontovány a je odhaleno, že mínění respondentů je ovlivněno reklamou lifestylových periodik. Závěr je věnován hypotézám, které byly na počátku práce vysloveny. V samotném závěru práce jsou navržena doporučení vztahující se k problematice využití mužů a žen v reklamě.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses