Analýza využití strukturálních fondů Evropské unie pro cestovní ruch - Krausová, Lucie; Vaško, Martin; Šulcová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
V první kapitole jsou popsány základní principy, podle kterých je implementována podpora do členských států Evropské unie, vč. cílů regionální politiky, popisu fondů Evropské unie a popisu projektového cyklu. Diplomová práce poskytuje přehled programů, ze kterých bylo možné čerpat podporu na cestovní ruch v programovacím období 2004 - 2006, a rovněž přehled programů, ze kterých mohou žadatelé čerpat nyní, tzn. v období 2007 - 2013. Další částí je analýza především SROPu, dále JPD 3 a INTERREGu IIIA Česká republika - Polsko. Poslední kapitola představuje příklad úspěšné žádosti o dotaci ze SROPu do oblasti cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; strukturální fondy; cestovní ruch; diplomové práce; structural funds; tourism; master's theses