Aplikace business dynamiky na firmu MALPRO spol. s r. o. - Fahian, Martin (2008)
Diplomová práce se zabývá aplikací principů business dynamiky na komplexní systémy, jakým je například podnik. V tomto konkrétním případě se jedná o podnik MALPRO spol. s r. o. Na základě principů business dynamiky, což je vědní obor zabývající se poznáváním komplexních systémů a jejich chování v čase, je popsána tvorba modelu a uživatelského rozhraní, jejichž pomocí lze simulovat různé situace, zhodnotit jejich požadavky na materiální, lidskou a finanční náročnost výroby a vidět celkový dopad nákladů na kalkulační jednici výkonu. Oblastí zájmu je výrobní část firmy, proto je část práce zaměřeno na podnikovou ekonomiku a její metody. Dále je analyzován informační systém a možnost napojení manažerského simulátoru na manažerské aplikace, které modelům a simulátorům dodávají informace pro rozhodování.